Bij ons kun je terecht voor het vergeten vlees!
  • iDeal
  • Bancontact
  • Sofort Banking
  • PayPal
  • PostNL
Al onze producten worden gekoeld bij u thuisbezorgd
Werk je overdag, kies dan voor de avondlevering!
Bij ons kun je terecht voor het vergeten vlees!

Balkenbrij recept, hoe maak je dit lekkere stukje vlees?

Balkenbrij is een echte najaar en wintersnack. Echter weten veel mensen niet precies wat balkenbrij is en vinden vele het er niet lekker uit zien. Dat het er misschien niet altijd even lekker uit ziet kan kloppen, maar dat het niet lekker smaakt is zeker niet het geval, in tegenzin zelfs. Balkenbrij is echt heerlijk en daarnaast ook nog eens super leuk en gemakkelijk om zelf te maken. Wil jij jouw eigen balkenbrij maken? Lees dan zeker verder.

Wat heb je nodig?

Om balkenbrij te kunnen maken moet je eerst misschien nog wel eventjes naar de supermarkt. Een erg belangrijk ingrediënt bij het maken van balkenbrij is boekweitmeel. Een ingrediënt wat niet iedereen standaard in het keukenkastje zal hebben staan. Gebruikt bij het maken van balkenbrij 250 gram boekweitmeel. Daarnaast heb je voor het maken van balkenbrij 500 gram varkensvlees nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan krabbetjes, varkenslapjes of aan lever. Verdere ingrediënten voor balkenbrij zijn een snufje zout en wat kruiden (bijvoorbeeld kruidnagel, peper of vleeskruiden).

Balkenbrij bereiden

Nu je alle ingrediënten in huis hebt kun je beginnen aan de bereiding van je balkenbrij. Doe ongeveer 1 liter water in een pan en breng het water aan de kook. Voeg wanneer het water kookt het vlees toe en kook het vlees in ongeveer een uurtje gaar en snijd het vlees daarna fijn. Giet hierna de bouillon door een zeef en beng dit op smaak met zout en kruiden. Pak nu het boekweitmeel en roer dit met een derde deel van het bouillon tot een glad beslag. Het overige bouillon breng je samen met het vlees aan de kook en al roerende voeg je het beslag toe. Vervolgens breng je het geheel nog een keer aan de kook en laat je dit doorkoken totdat je een stijve pap krijgt. Wanneer je een stijf papje hebt giet je dit om in een met water omgespoelde schaal en laat je de balkenbrij afkoelen. Wanneer je balkenbrij is afgekoeld dan leg je het op een plat bord en snijd je er dikke plakken van ongeveer 1 centimeter van. Deze plakken bak je in een koekenpan totdat ze aan beide kanten lekker knapperig en bruin zijn en eet smakelijk!

Balkenbrij kopen

Is het maken van balkenbrij je een beetje te veel werk of heb je hier simpelweg geen tijd voor, maar wil je toch graag balkenbrij proberen? Dan kun je balkenbrij natuurlijk ook nog altijd kopen. Dit kan hier zelfs online. Koop je donkere of lichte balkenbrij hier en morgen zal de balkenbrij gekoeld bij je thuis worden bezorgd!