Bij ons kun je terecht voor het vergeten vlees!
  • iDeal
  • Bancontact
  • Sofort Banking
  • PayPal
  • PostNL
Al onze producten worden gekoeld bij u thuisbezorgd
Werk je overdag, kies dan voor de avondlevering!
Bij ons kun je terecht voor het vergeten vlees!

Bloedworst recepten

Bloedworst is een oudhollands product dat op verschillende manieren gegeten kan worden. Zo kun je bloedworst bakken, maar bijvoorbeeld in België wordt het ook ongebakken gegeten. Wil je graag weten hoe je bloedworst kunt het lekkerst klaar kan maken? Wij geven je enkele recepten om van te smullen.

Bloedworst met appel

Het eerste en misschien wel bekendste recept met bloedworst is gebakken bloedworst in combinatie met appel. Dit is erg makkelijk klaar te maken. Je snijdt de bloedworst in plakken van een centimeter en je haalt ze door wat bloem. Vervolgens bak je de bloedworst met wat boter in de pan. Ook de appel snijdt je in schijfjes, die je vervolgens in hetzelfde vet goudbruin bakt. Serveer de appelschijfjes op de plakken bloedworst met gekookte aardappels en rode kool. Bloedworst met appel op brood is daarnaast ook erg lekker.

Omelet met bloedworst

Een aanrader voor de lunch is een omelet met bloedworst. Snijdt hiervoor de bloedworst in kleine stukjes en knip een aantal sprieten bieslook fijn. Bak vervolgens de stukjes bloedworst ongeveer vijf minuutjes in een grote koekenpan. In een kom klop je acht eieren goed los met drie eetlepels room, de bieslook en een snufje peper en zout. Schudt dit eiermengsel bij de bloedworst in de pan en bak de omelet vervolgens op matig vuur gaar. Deze heerlijke omelet kun je serveren met sla en geroosterd brood.

Aardappelschotel met bloedworst

Onze laatste aanrader is een aardappelschotel met bloedworst. Hiervoor pel je twee uien en snijdt ze in parten. Schil daarnaast drie grote aardappels en snijdt ze in blokjes. Ook snijdt je twee appels in parten. Bak daarna de aardappelblokjes in de pan en voeg hier later de appel en ui aan toe. Verwijder het vel van de bloedworst en snijdt de worst in plakken. Wentel de plakken in wat bloem en bak ze knapperig in de pan. Breng alles op smaak met wat peper, zout en oregano. Verdeel het aardappel-appel-mengsel op het bord en leg hier de plakken bloedworst overheen. Garneer het geheel met een lepel crème fraîche en de aardappelschotel is klaar om gegeten te worden. Eet smakelijk!

Bloedworst kopen

Wil je graag een van deze recepten proberen? Duik dan de keuken in en ga aan de slag! Bloedworst kun je makkelijk hieronder bestellen. Wij zorgen ervoor dat er snel verse bloedworst bij jou thuis geleverd wordt, erg makkelijk dus.