Bij ons kun je terecht voor het vergeten vlees!
  • iDeal
  • Bancontact
  • Sofort Banking
  • PayPal
  • PostNL
Al onze producten worden gekoeld bij u thuisbezorgd
Werk je overdag, kies dan voor de avondlevering!
Bij ons kun je terecht voor het vergeten vlees!

Bloedworst recepten

Bloedworst is een oudhollands product dat op verschillende manieren gegeten kan worden. Zo kun je bloedworst bakken, maar bijvoorbeeld in België wordt het ook ongebakken gegeten. Wil je graag weten hoe je bloedworst kunt het lekkerst klaar kan maken? Wij geven je enkele recepten om van te smullen. Bloedworst met appel Het eerste en misschien […]

Verder lezen

Brabantse specialiteiten

In Nederland kunnen we genieten van allerlei specialiteiten uit buitenlandse keukens. Van Italiaans tot Chinees, wij Nederlanders genieten er met volle teugen van. Toch hebben we binnen ons eigen kikkerlandje ook een aantal specialiteiten die misschien nog wel onbekend zijn voor sommigen. Iedere provincie heeft zo zijn eigen typische streekproducten. In deze blog gaan we […]

Verder lezen

Recepten met rookworst

Een rookworst of runder rookworst is een product dat echt van Hollandse bodem komt, waarbij gemalen vlees wordt vermengd met kruiden en zout. Een rookworst wordt voornamelijk met boerenkool of een andere stamppot gegeten. Maar wist je dat er nog veel meer héérlijke recepten zijn die je kunt maken met rookworst? In deze blog delen […]

Verder lezen

Is balkenbrij gezond of ongezond?

Balkenbrij is een Hollandse lekkernij dat vooral in de maanden oktober tot en met december populair is. Balkenbrij kan met verschillende ingrediënten worden klaargemaakt. Momenteel gebruikt men vaak spek, varkensvlees en lever om balkenbrij te maken, terwijl het vroeger vooral met restafval vanuit de slacht werd gemaakt. Naar aanleiding van deze ingrediënten kan je jezelf […]

Verder lezen

Wat eet je bij balkenbrij?

Balkenbrij is een oudhollandse delicatesse die met name in de wintermaanden erg populair is. Het is een stukje vlees dat op vele manieren bereid kan worden. Heb je balkenbrij gekocht of misschien wel zelf gemaakt volgens ons balkenbrij recept? Dan vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe je dit veelzijdige stukje vlees het beste klaar kunt […]

Verder lezen

De lekkerste oudhollandse gerechten

Wil je zelf een heerlijk oudhollands gerecht maken of proberen? Een gerecht van uit de tijd dat oma nog grootmoeder werd genoemd. Even terug naar de goede oude tijd van vroeger. Lees dan zeker verder. In dit artikel komen de aller lekkerste oudhollandse gerechten aan bod. Welke ga jij maken? Top 5 oudhollandse gerechten 5. […]

Verder lezen

Wat je nog niet wist over Bloedworst

Bloedworst is een echt oud gerecht dat ondertussen bij veel huishoudens van de menukaart is verdwenen. Het is een worst die gemaakt is van bloed, vet, spek, kruiden en vul middelen zoals rogge, brood, gerst of havermout. Bloedworst is een bijproduct van de slacht en wordt volgens traditie gemaakt in de herfst. In Nederland verschillen […]

Verder lezen

Brabantse zult recept

Brabantse zult, in het noorden ook wel hoofdkaas genoemd, is een bereiding van varkensvlees. Zult is een vergelijkbaar product als balkenbrij. Voor het bereiden van Brabantse zult worden de staart, de kop en de oren van het varken gebruikt. Vroeger werd zult met name gemaakt om alles van het varken te gebruiken en niets verloren […]

Verder lezen

Wat is het verschil tussen Balkenbrij, Bloedworst en Zult?

Balkenbrij, bloedworst en zult zijn drie echte Nederlandse klassiekers, gemaakt van een varken. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze drie varianten? Alle drie zijn het typisch winterse gerechten die worden gemaakt van het restvlees van een varken. Het restvlees van een varken was erg goedkoop en hierdoor waren deze klassiekers ook erg […]

Verder lezen

Balkenbrij recept, hoe maak je dit lekkere stukje vlees?

Balkenbrij is een echte najaar en wintersnack. Echter weten veel mensen niet precies wat balkenbrij is en vinden vele het er niet lekker uit zien. Dat het er misschien niet altijd even lekker uit ziet kan kloppen, maar dat het niet lekker smaakt is zeker niet het geval, in tegenzin zelfs. Balkenbrij is echt heerlijk […]

Verder lezen