Bij ons kun je terecht voor het vergeten vlees!
  • iDeal
  • Bancontact
  • Sofort Banking
  • PayPal
  • PostNL
Al onze producten worden gekoeld bij u thuisbezorgd
Werk je overdag, kies dan voor de avondlevering!
Bij ons kun je terecht voor het vergeten vlees!

De lekkerste oudhollandse gerechten

Wil je zelf een heerlijk oudhollands gerecht maken of proberen? Een gerecht van uit de tijd dat oma nog grootmoeder werd genoemd. Even terug naar de goede oude tijd van vroeger. Lees dan zeker verder. In dit artikel komen de aller lekkerste oudhollandse gerechten aan bod. Welke ga jij maken? Top 5 oudhollandse gerechten 5. […]

Verder lezen

Wat je nog niet wist over Bloedworst

Bloedworst is een echt oud gerecht dat ondertussen bij veel huishoudens van de menukaart is verdwenen. Het is een worst die gemaakt is van bloed, vet, spek, kruiden en vul middelen zoals rogge, brood, gerst of havermout. Bloedworst is een bijproduct van de slacht en wordt volgens traditie gemaakt in de herfst. In Nederland verschillen […]

Verder lezen

Brabantse zult recept

Brabantse zult, in het noorden ook wel hoofdkaas genoemd, is een bereiding van varkensvlees. Zult is een vergelijkbaar product als balkenbrij. Voor het bereiden van Brabantse zult worden de staart, de kop en de oren van het varken gebruikt. Vroeger werd zult met name gemaakt om alles van het varken te gebruiken en niets verloren […]

Verder lezen

Wat is het verschil tussen Balkenbrij, Bloedworst en Zult?

Balkenbrij, bloedworst en zult zijn drie echte Nederlandse klassiekers, gemaakt van een varken. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze drie varianten? Alle drie zijn het typisch winterse gerechten die worden gemaakt van het restvlees van een varken. Het restvlees van een varken was erg goedkoop en hierdoor waren deze klassiekers ook erg […]

Verder lezen

Balkenbrij recept, hoe maak je dit lekkere stukje vlees?

Balkenbrij is een echte najaar en wintersnack. Echter weten veel mensen niet precies wat balkenbrij is en vinden vele het er niet lekker uit zien. Dat het er misschien niet altijd even lekker uit ziet kan kloppen, maar dat het niet lekker smaakt is zeker niet het geval, in tegenzin zelfs. Balkenbrij is echt heerlijk […]

Verder lezen

Balkenbrij, ‘het vergeten vlees’

Balkenbrij, ‘het vergeten vlees’. Balkenbrij is een typisch oud, goedkoop en boerengerecht dat met name in het najaar en in de winter wordt gegeten. Het is een echt streekgerecht en iedere streek of regio heeft een eigen, typische variant. Zo bevat de Limburgse balkenbrij bijvoorbeeld veel bloed, waardoor de balkenbrij donkerbruin is en qua smaak […]

Verder lezen