Bij ons kun je terecht voor het vergeten vlees!
  • iDeal
  • Bancontact
  • Sofort Banking
  • PayPal
  • PostNL
Al onze producten worden gekoeld bij u thuisbezorgd
Werk je overdag, kies dan voor de avondlevering!
Bij ons kun je terecht voor het vergeten vlees!

Wat is het verschil tussen Balkenbrij, Bloedworst en Zult?

Balkenbrij, bloedworst en zult zijn drie echte Nederlandse klassiekers, gemaakt van een varken. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze drie varianten? Alle drie zijn het typisch winterse gerechten die worden gemaakt van het restvlees van een varken. Het restvlees van een varken was erg goedkoop en hierdoor waren deze klassiekers ook erg betaalbaar. Dit maakte het vlees in erg populair in de oudhollandse levensstijl.

Balkenbrij

Balkenbrij is een echte typische winterse kost. Origineel is balkenbrij een echt boerengerecht uit het oosten van ons land. Jammer genoeg wordt balkenbrij steeds meer vergeten. Onterecht want dit is echt een erg lekker en onderscheidend gerecht, bijvoorbeeld voor de lunch. De balkenbrij wordt gemaakt van het restvlees van een varken. Hierbij kun je denken aan het vlees van de kop, een poot of bijvoorbeeld de lever. Naast het vlees worden er aan balkenbrij ook nog verschillende kruiden en boekweitmeel toegevoegd. Dit is met name voor de smaak en voor de structuur van het vlees. Wil je zelf balkenbrij maken? Lees dan hier een lekker balkenbrij recept.

Bloedworst

Een andere echte typische winters kost van vroeger is bloedworst. Bloedworst was van de menukaart verdwenen, maar het begint nu weer helemaal populair te worden. Bloedworst heeft zijn donkere kleur te danken aan het belangrijkste ingrediƫnt van het product, namelijk bloed. Andere ingrediƫnten van een bloedworst zijn rug spekjes, verschillende kruiden en boekweit. Voor bloedworst wordt er tegenwoordig niet meer echt restvlees gebruikt.

Zult

Een andere echte Nederlandse klassieker is zult. Zult wordt gemaakt van de kop, staart en oren van een varken. Wanneer het zult gaar is wordt het gekruid en vervolgens wordt het in een vorm gegoten.

Wil je een van deze typische oudhollandse gerechten proberen? Bestel ze dan gerust hier op Balkenbrijkopen.nl en heb ze morgen al in huis.