Bij ons kun je terecht voor het vergeten vlees!
  • iDeal
  • Bancontact
  • Sofort Banking
  • PayPal
  • PostNL
Al onze producten worden gekoeld bij u thuisbezorgd
Werk je overdag, kies dan voor de avondlevering!
Bij ons kun je terecht voor het vergeten vlees!

Wat eet je bij balkenbrij?

Balkenbrij is een oudhollandse delicatesse die met name in de wintermaanden erg populair is. Het is een stukje vlees dat op vele manieren bereid kan worden. Heb je balkenbrij gekocht of misschien wel zelf gemaakt volgens ons balkenbrij recept? Dan vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe je dit veelzijdige stukje vlees het beste klaar kunt maken? Wij delen onze aanraders graag met je.

Balkenbrij bakken met appel

Balkenbrij wordt vaak gecombineerd met appel. Er zijn veel recepten met appel bekend, maar het lekkerste is toch wel balkenbrij met gebakken appel en spek. Hiervoor snij je de appels in kleine plakjes en bestrooi je ze met kaneel. Vervolgens bak je de plakjes appel met wat olie in een grillpan en bak je de spek in een droge pan knapperig. Haal de spek uit de pan en bak hierin de balkenbrij met wat boter op hoog vuur. Serveer je bord met de drie ingredi├źnten, et voil├á!

Balkenbrij met cranberry compote

Het is algemeen bekend dat balkenbrij erg goed smaakt met iets zoets en wordt daarom vaak geserveerd met cranberry compote. Cranberry compote is kant en klaar te verkrijgen bij de supermarkt, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Hiervoor kook je 500 gram cranberries met 330 gram suiker in 400 ml water. Na 5 minuten koken is de cranberry compote klaar en kun je het serveren met een lekker stuk gebakken balkenbrij.

Balkenbrij met roggebrood en stroop

Met name in het zuiden van het land wordt balkenbrij veel gegeten op roggebrood met wat stroop. Snij hiervoor het roggebrood op gelijke grootte als de plakken balkenbrij en laat ondertussen de stroop smelten op een laag vuurtje. Bak vervolgens de balkenbrij krokant en smeer hier de stroop over uit. Als extra garnering kun je er ook nog gebakken spek aan toevoegen.

Balkenbrij kopen

Loopt het water je inmiddels uit de mond? Dan wordt het hoog tijd om onze recepten zelf te gaan bereiden. Het kopen van de balkenbrij is in ieder geval heel snel geregeld, want die kun je gemakkelijk bij ons online bestellen. Koop bij ons donkere of lichte balkenbrij en je kunt morgen al aan de slag met koken!