Bij ons kun je terecht voor het vergeten vlees!
  • iDeal
  • Bancontact
  • Sofort Banking
  • PayPal
  • PostNL
Al onze producten worden gekoeld bij u thuisbezorgd
Werk je overdag, kies dan voor de avondlevering!
Bij ons kun je terecht voor het vergeten vlees!

Wat je nog niet wist over Bloedworst

Bloedworst is een echt oud gerecht dat ondertussen bij veel huishoudens van de menukaart is verdwenen. Het is een worst die gemaakt is van bloed, vet, spek, kruiden en vul middelen zoals rogge, brood, gerst of havermout. Bloedworst is een bijproduct van de slacht en wordt volgens traditie gemaakt in de herfst. In Nederland verschillen de recepten van deze worstvariant vaak per streek. Zo worden er uien toegevoegd in de ene streek, en worden er in andere streken weer spekjes toegevoegd. Maar niet alleen in Nederland eet men dit lekkere vlees. Ook in België, Spanje, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Italië en in Azië eet men bloed worst.

Bloed worst, een echt gerecht voor in de herfst

Bloedworst is een gerecht dat met name in de herfst, en ook in de winter wordt gemaakt en gegeten. Vroeger was het een erg goedkoop gerecht om te maken en hierdoor was het dan ook erg populair. Deze worst is in de herfst en in de winter erg lekker in combinatie met aardappeltjes en rode kool of bijvoorbeeld bij een stamppot. Vroeger was dit ideaal, zeker voor de grotere gezinnen. Maar naast dat het erg goed uitkwam voor de grotere gezinnen, is het ook nog eens erg lekker!

Bloedworst met appel

Bloedworst met appel is misschien wel een van de lekkerste combinaties die er zijn. Neem bijvoorbeeld de combinatie met brood als middag of als avondeten. Daarnaast kan het met appeltjes ook nog dienen als een vleesgerecht bij de hoofdmaaltijd.  Zo is de worst bijvoorbeeld erg lekker bij een hutspot, boerenkool of bij zuurkool. Maar ook kun je het met appel als ontbijt eten. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een Engels ontbijt. Een ontbijt met black pudding, geroosterd brood, witte bonen in tomatensaus, eieren en gebakken bloed worst. Heerlijk!

Bloedworst kopen

Ben je in dit artikel al helemaal lekker gemaakt van dit overheerlijke stukje worst en wil je graag heerlijke en verse bloedworst kopen? Geen enkel probleem. Bestel hier jouw bloedworst namelijk erg gemakkelijk online!